Školní zpravodaj

Krajský přebor středních škol v šachu

Letošní ročník se konal 24. března v Orlové u fotbalového stadionu. Hrálo se sedm kol tempem 12+5. Turnaje se zúčastnilo 12 týmů. Ten náš dorazil ve složení Hynek Moravec (IT3), Vít Anděl (SV3A), Lukáš Gazda (SV4A), Viktorie Mazurová (IT1) a Jan Hejhal (SV3A).
Před zahájením jsme museli odevzdat mobilní telefony učitelům nebo hlavnímu rozhodčímu, který dohlížel na 1. patro, kde v menší místnosti hrálo osm týmů. Zbylé čtyři bojovaly dole v restauraci, kde dělal rozhodčího jeden z hráčů Gymnázia a Obchodní akademie Orlová. Někomu se může zdát taková dvojrole zvláštní, ale v šachu to není nic neobvyklého a nebyly žádné problémy.

Bobřík informatiky: páté místo v kraji

Filip Růžička z maturitní třídy IT4 obsadil páté místo mezi soutěžícími z Moravskoslezského kraje v ústředním kole populární soutěže Bobřík informatiky, které proběhlo 22. března 2022 na Gymnáziu Ostrava-Zábřeh. Za svá řešení testových úloh získal 220 bodů, což mu v celostátním žebříčku stačilo na velmi cenné 29. místo. V krajském srovnání ho předčili pouze zástupci gymnázií, Filip byl tedy nejúspěšnějším reprezentantem ze středních odborných škol. Blahopřejeme!

Lyžařský kurz 2022 je za námi

Po roční pauze způsobené koronavirem se uskutečnil lyžařský kurz naší školy. Proběhl v krásném prostředí Pradědu a ze šesti dnů, které jsme tam strávili, se počasí nevyvedlo jen jednou. Nemoci i úrazy se nám naštěstí vyhnuly a s jedinou výjimkou jsme v pátek příjemně unavení dorazili zpět do Opavy. Kurz proběhl v příjemné přátelské atmosféře a podle ohlasů po návratu se kurz líbil nejen nám vyučujícím, ale i zúčastněným žákům. Takže jen houšť a větší kapky.

Matematický klokan 2022

Letošní ročník Matematického klokana proběhl v pátek 18. března. Úlohy této soutěže jsou zaměřeny na logickou i matematickou úvahu. V kategorii Junior (1. a 2. ročník) se zúčastnilo 21 žáků a nejlepšími řešiteli se stali: Matěj Škrobánek (72 bodů), Matěj Klimeš (70 bodů) a Robin Vavřínek (64 bodů). V kategorii Student (3. a 4. ročník) byla slabá účast, nejlepšími řešiteli se stali: Jan Hejhal (71 bodů) a David Kurzica (54 bodů).  
Děkujeme všem za účast a gratulujeme k získaným bodům! 

Předávání jazykových certifikátů

11. prosince 2021 studenti naší školy skládali jazykové cambridgeské zkoušky na úrovni B2 – FCE a C1 – CAE, které jsou na naší škole organizovány ve spolupráci s jazykovou školou Hello. Kandidáti byli během náročného zkouškového dne prověřeni ze všech jazykových dovedností – čtení, psaní, poslechu, Use of English (praktického užití jazyka) a konverzaci v angličtině.
49 kandidátů naší školy bylo úspěšných a v úterý 15. 3. v aule naší školy obdrželi mezinárodně uznávaný cambridgeský certifikát. GRATULUJEME!

Štítky