Školní zpravodaj

Přehlídka ilustrace a komiksu LUSTR v Praze

Grafici tříd U2, U3, U4 (28 žáků) podnikli 25. 9. 2023 cestu do Prahy na mezinárodní přehlídku ilustrace a komiksu LUSTR. Součástí programu byl workshop s kunsthistoričkou Annou Novou, která vyvolala mnoho otázek a následnou diskusi nad různorodými díly. Žáci tvořili na základě rozhovorů na téma „Silný zážitek“ vlastní komiks. Po tvůrčí části jsme si znovu a důkladně prohlédli celou expozici. Výstavu tvořila mezinárodní část, díla mladých talentů a výroční expozice uskupení Tomski&Polanski. Při zpátečním přesunu jsme si prošli „Holku“ – novou železobetonovou lávku přes řeku spojující Holešovice s Karlínem. Načerpanou velmi pestrou inspiraci budeme využívat ještě dlouho po tomto slunném výletu.

Půdní stezka v Lučním sadu

Naše škola měla tu čest stát se jedním z patronů Půdní stezky, kterou přivedl k životu spolek Kapradí. Ten oslovil pedagogy oboru Tvorba hraček a herních předmětů s žádostí o pomoc při tvorbě vizuální stránky stezky. Úkolu se chopily žákyně třetího ročníku (š. r. 2021–2022) pod vedením MgA. Lenky Szwedové, které se směle pustily do práce. Postupně vznikala jednotlivá stanoviště. Projekt nás provázel i následující školní rok, kdy se dočkal samotné realizace.

44. ročník Martínkova memoriálu ve volejbale

Letos skončil tradiční volejbalový turnaj středních škol opavského okresu trojnásobným úspěchem žáků a žákyň naší školy. Zaprvé se nám podařilo postavit družstvo dívek, které sice své putování turnajem ukončilo ve skupině, ale i tak nám udělalo velkou radost. Zadruhé kapitán družstva chlapců Adam Gross získal zaslouženě ocenění pro nejlepšího smečaře turnaje. A zatřetí družstvo chlapců obsadilo po dramatické nástavbové části turnaje mezi jedenácti družstvy třetí místo, které nám zajistilo i pro příští rok výhodnější postavení při nasazování do skupin. Kluci si to za svůj bojovný a sympatický výkon zaslouží. Děkujeme a gratulujeme.

Středoškolský atletický pohár

Po loňském úspěšném tažení, které bohužel nevyvrcholilo v Turecku světovými hrami, jsme i letos předvedli výborné výkony v okresním i krajském kole Středoškolského poháru. Nově postavený tým se statečně popral s velkou konkurencí a výborným bodovým ziskem 9 354 b. si zaručil postup z prvního místa do republikového finále v Břeclavi. Klukům držíme palce, aby dosáhli loňského maxima.

Přihlášky ke zkouškám cambridgeských jazykových certifikátů

Dne 21. 9. 2023 se na naší škole uskutečnily pretesty neboli „zkoušky nanečisto“ cambridgeských jazykových certifikátů na úrovni B1-PET, B2-FCE a C1-CAE, které každoročně organizujeme ve spolupráci s jazykovou školou Hello. Zkoušek se zúčastnilo přes sto studentů naší školy, kteří byli prověřeni ze čtyř jazykových dovedností – čtení, psaní, poslechu a Use of English.
Během čtyř týdnů budou testy vyhodnoceny a výsledky individuálně sděleny všem uchazečům. 
Ostré zkoušky proběhnou v prostorách naší školy v sobotu 9. 12. 2023 (uzávěrka přihlášek je 15. 11. 2023). 
 

Štítky