Školní zpravodaj

Oslava dne učitelů

Ve čtvrtek 4. dubna 2024 si náš sbor připomenul výročí narození Jana Amose Komenského, od kterého uběhlo již 432 let. Naší vyučující, THP pracovníci i paní uklízečky si tuto významnou událost připomněli lehkým sportováním (bowling) a něčím dobrým na zub. Den předem jsme se setkali i s našimi bývalými zaměstnanci (nynějšími důchodci) a zavzpomínali jsme na časy jejich působení na škole.

Úspěch Marka Samela v krajském kole olympiády v angličtině

Vítěz okresního kola olympiády v anglickém jazyce, žák naší školy Marek Samel, si velmi dobře vedl i v kole krajském, které se konalo v Ostravě 2. dubna. V kategorii středních odborných škol obsadil skvělé druhé místo a byl jako náhradník nominován do ústředního kola soutěže. Gratulujeme! 

Zájezd do Španělska a Marseille

Žáci prvního až čtvrtého ročníku uměleckých oborů se zúčastnili výchovně-vzdělávacího zájezdu do Francie a Španělska. Naším prvním milníkem v rámci šestidenního pobytu bylo přístavní a zároveň druhé největší město Francie Marseille. Naše kroky směřovaly nejdříve k bazilice Panny Marie Strážné, postavené v románsko-byzantském stylu, umístěné na kopci, ze kterého se nám naskytl nádherný panoramatický výhled na město. V rámci jednoho dne jsme také načerpali místní středomořskou atmosféru trhů, restaurací a kaváren v blízkosti přístavu.

Cambridge Certificate: Mezinárodní jazykové zkoušky pro studenty

Vážení studenti, v letošním školním roce vám nabízíme ještě jednu možnost přihlásit se ke konání mezinárodní jazykové zkoušky přímo na naší škole.

Důležité informace:

  • Termín uzavření přihlášek FCE/CAE: 12. 5. 2024
  • Termín pro zaplacení zkoušky: 28. 5. 2024

Přihláška ke stažení na stránkách naší školy, na školním FB, u vašeho vyučujícího ANJ nebo emailem: nedopilkova@sspu-opava.cz

Exkurze ve firmě JobAir

Ve středu 27. března 2024 se žáci tříd SV2A a SV2B zúčastnili exkurze do firmy JobAir technic sídlící v areálu letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Pedagogický dohled tvořili Ing. Vítězslav Doleží, Ing. Hynek Palát, Ing. Pavel Čajka a Ing. René Černín. 
Žáci i pedagogové získali při exkurzi vhled do systému periodických prohlídek a do provádění oprav a údržby civilních dopravních letounů firem AirBus a Boeing. Viděli demontovaný letecký proudový motor a některé další části na letadlech a byly jim vysvětleny funkce některých částí křídel při letu. Žáci byli také seznámeni s požadavky na letecké mechaniky, pokud by o takovouto práci měli zájem. 
Celkově lze akci hodnotit jako velmi zdařilou a přínosnou.

Štítky