Školní zpravodaj

Cambridge Certificate - Mezinárodní jazykové zkoušky pro studenty

Vážení studenti, v letošním školním roce vám nabízíme ještě jednu možnost přihlásit se ke konání mezinárodní jazykové zkoušky přímo na naší škole.
Důležité informace:
•    Termín pro přihlášení ke zkouškám FCE/CAE: 10. 5. 2022
•    Termín pro zaplacení zkoušky: 20. 5. 2022
Přihláška ke stažení na stránkách naší školy, na školním FB, u vašeho vyučujícího ANJ nebo emailem: nedopilkova@sspu-opava.cz
FCE a CAE: termín konání zkoušek: 18. 6. 2022

Uklízeli jsme Česko

Dne 11. dubna se žáci prvních ročníků technických oborů zapojili do úklidu parků v okolí školy v rámci kampaně Ukliďme Česko (https://www.uklidmecesko.cz/). Cílem této dobrovolnické úklidové akce, která probíhá na území celé České republiky, je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Všem zúčastněným žákům i učitelům velmi děkujeme za příkladné a aktivní zapojení při úklidu.

Závody Hydrogen Grand Prix

Dne 4. dubna 2022 se naše škola již potřetí zúčastnila národního finále závodů vodíkových autíček Hydrogen Grand Prix.

Do letošního týmu patřili studenti strojařských čtvrtých ročníků Václav Hanek (šéf týmu a hlavní konstruktér), Jakub Láznička a Petr Stříbný, kteří mají zkušenosti z minulého ročníku závodu. Doplnili je nováčci ze třídy SV1a Václav Klapetek a Jakub Michalowsky. Organizačně pomáhal učitel Karel Procházka. Autíčko jsme měli dobře připravené, jinak uspořádané a hlavně vylehčené než předchozí rok. Při závodě jsme řešili drobné technické problémy jako většina týmů. Za čtyřhodinový závod jsme najeli 576 kol a umístili jsme se na 7. místě z 18 startujících týmů.

Loutky Marie Bernardové získaly ocenění

Absolventka oboru Tvorba hraček a herních předmětů Marie Bernardová získala ocenění na regionální přehlídce amatérských loutkářských souborů “Opavská rolnička 2022”. Získala si ho za realizaci loutek pro divadelní inscenaci “Tatínek není k zahození”. Výpravu k této pohádce si studentka zvolila před třemi lety jako svou maturitní práci. Přijďte se na tuto rodinnou pohádku, která je inspirována neuvěřitelně uvěřitelnými příběhy Arnošta Goldflama, podívat do Loutkového divadla SVČ Opava a posuďte sami, jak se Marii loutky povedly.

Štítky