Školní zpravodaj

Závěrečné práce studentů oboru IT

V úterý 16. ledna a ve středu 17. ledna 2024 obhajovali ve školní aule své závěrečné práce studenti oboru informační technologie. Témata prací byla letos zvláště různorodá, a přihlížející tak mohli zhlédnout povětšinou zdařilé prezentace webových aplikací, z mobilu ovládaných vozítek, ale také například samozavlažovací květináč, elektronický metronom, ovládání různých komponent pro chytrý dům, plugin pro profesionální hudební editor, únik z bludiště pomocí AI nebo ukázky rozšířené i virtuální reality. Vysoce nadprůměrnou úroveň měly zejména práce Matěje Kotrby, který vytvořil webovou aplikaci pro tvorbu testů nazvanou Effio, skvěle odprezentované projekty Davida Kanovského a Erika Grafa zaměřené na tvorbu vlastních Discord botů a představení nového programovacího jazyka Ruda v podání Daniela Antoše

Velký úspěch v soutěži v kybernetické bezpečnosti

Významného úspěchu dosáhl Jan Stránský ze třídy IT3 v osmém ročníku Soutěže v kybernetické bezpečnosti, kterou pořádá Centrum kybernetické bezpečnosti, z.ú. V prvním kole této soutěže obsadil 2. místo mezi středoškoláky v rámci Moravskoslezského kraje a v druhém kole skončil dokonce na skvělém 4. místě v celostátním měřítku, přičemž získal maximální počet bodů podobně jako dalších šest nejúspěšnějších řešitelů! Suveréně si tak zajistil postup do finálového kola, jež se uskuteční v dubnu v Českých Budějovicích. Ocenění převzal 18. ledna 2024 z rukou předsedy soutěžního výboru pana Petra Jiráska. Aula plná informatiků byla poté svědkem velmi zajímavé přednášky o kyberbezpečnosti, na níž se podílel také zástupce Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost.

Vánoční volejbalový turnaj 2023

Vánoční volejbalový turnaj se vydařil a zúčastnilo se ho osm družstev napříč všemi obory. Zvítězilo družstvo třídy IT3, na druhém místě se umístilo družstvo třídy SV2A a o třetí místo se podělily třídy IT4 a SV4B. Příjemně jsme se naladili na nadcházející vánoční svátky a udělali něco prospěšného pro naše zdraví. Za kabinet tělesné výchovy přejeme všem zaměstnancům školy i všem žákům úspěšný vstup do nového kalendářního roku 2024.

Vítězství našeho absolventa na mezinárodním festivalu animovaných filmů

Absolvent oboru grafický design MgA. Miloš Frič, který na naší škole maturoval v roce 2015, zvítězil na mezinárodním filmovém festivalu Anifilm v Liberci s 3D hudebním videoklipem k písni „Białe konie“ pro Lenku Dusilovou. Píseň je úvodní skladbou nejnovějšího alba této české zpěvačky s názvem Řeka. Videoklip byl prezentován také na dalších mezinárodních festivalech, jako je Athens Digital Arts Festival (ADAF) (Řecko), Fest Anča (Slovensko), Madrid Film Awards (MADFA) (Španělsko). Velkým úspěchem je také to, že tento videoklip byl vybrán, aby reprezentoval Českou republiku spolu s dalšími hudebními klipy v Českých centrech po celém světě v rámci projektu „Rok české hudby!“

Vánoční turnaj v badmintonu

Během vánočních svátků v prosinci 2023 naši vyučující nezaháleli. Zorganizovali jsme turnaj v badmintonu. Nejen že jsme se skvěle pobavili, ale udělali jsme něco i pro naše zdraví. Gratulujeme vítězům a děkujeme všem zúčastněným.

Štítky