Školní zpravodaj

Realizace výmalby místností dětské šatny a místnosti hydroterapie DC Čtyřlístek

Ve spolupráci s DC Čtyřlístek studenti třetího ročníku oboru Tvorba hraček vytvořili návrh na výmalbu zadaných místností. Poté byly vybrány dva finální návrhy: dětská šatna podle návrhu Markéty Jeleny Celtové a místnost hydroterapie podle návrhu Markéty Dostálové.
 Poděkování patří všem studentům třetího ročníku výše zmíněného oboru, kteří vybrané návrhy realizovali. Zástupci DC Čtyřlístek byli s pracemi studentů velmi spokojeni.

Osvětim 2020

19.2. 2020 navštívilo 55 studentů naší školy KT Auschwitz – Birkenau. Studenti se seznámili s historií koncentračního tábora, prohlédli si expozice nejvýznamnějších částí muzea. Prohlídka a výklad průvodců zanechaly v každém z nás velmi silný dojem.

Florbalisté ovládli skupinu

Rok se s rokem sešel a opět nastala doba florbalových turnajů. Letos to bylo trochu složitější, protože kromě nás nechtěl nikdo turnaj uspořádat. Nakonec vše dobře dopadlo a zbylé turnaje skupin se odehrají v příštím týdnu. Jak už nadpis napovídá, v naší skupině jsme byli nejlepší a postoupili do finále.

Ale popořádku. V prvním zápase s Vítkovem se hoši rozehráli a zápas chvílemi připomínal střelnici, protože jsme vyhráli 21 : 3. Zkouška různých střeleckých kombinací nám pak pomohla v utkání s "Kolofíkem". Začátek se nám vydařil, ale pak soupeř srovnal na 2 : 2. Nakonec v závěru hoši zvýšili obrátky a těsně zvítězili 4 : 3.

Úspěch v podzimní soutěži ve sběru elektra

Již od roku 2008 je naše škola zapojena do projektu „Recyklohraní, aneb ukliďme si svět“. Tento projekt garantuje MŠMT a je určený všem typům škol. Jeho cílem je prohloubit znalosti žáků v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožnit jim osobní zkušenost se zpětným odběrem baterií a použitých drobných elektrozařízení. Účast v projektu je zcela bezplatná, navíc za plnění úkolů a sběr získávají školy body, které pak mohou vyměnit za odměny. My je využíváme nejčastěji k pořízení sportovního nebo technického vybavení pro výuku.

SUDOKU – školní kolo

Hned po jarních prázdninách se na naší škole uskutečnilo školní kolo v sudoku. Zúčastnění vyplňovali nejen klasické sudoku, ale také různé další varianty, které sice bývají zábavnější, ale také náročnější. Na vítěze jsme nemuseli dlouho čekat, Hynek Moravec z IT1 odevzdal správné řešení za půl hodiny a stal se tak vítězem. Ostatní soutěžící se trápili o něco déle, ale v pěkném čase a se správným řešením obsadil 2. místo Lukáš Korzonek (IT3), 3. místo Samuel Antoš (IT3) a 4. místo Lukáš Gazda (SV2A).

Cílem bylo také vybrat tříčlenné družstvo, které bude soutěžit 24. února na Slezském gymnáziu.

Děkuji všem za účast na soutěži a gratuluji vítězům.

Štítky