Školní zpravodaj

Matematický Náboj 2021

V pátek 23. 4. 2021 proběhla mezinárodní matematická soutěž Náboj - v tomto roce on-line formou. Týmy středoškoláků (převážně gymnázií) se v ní snažily vyřešit v časovém limitu 120 minut co nejvíce úloh, jejichž obtížnost v průběhu soutěže narůstala.

Výborně si vedli v kategorii seniorů naši maturanti, kteří bojovali v již ustáleném složení: Samuel Antoš, Lukáš Korzonek, Petr Krautwurst, Marek Schwan (IT4), Ondřej Binar (SV4A). Svými 26 body dosáhli nakonec na velmi cenné 32. místo ze 140 českých týmů! 

Pryč ze židle!

Milí studenti, naše škola se připojuje k akci PRYČ ZE ŽIDLE pořádané organizací RUNCZECH. Udělejme něco pro své zdraví a třeba tím získejme i něco pro školu! Navíc se můžou zapojit nejen učitelé, ale i rodiče a vlastně kdokoli, kdo má chuť. Čím víc nás bude, tím lépe se nám poběží a kilometry budou přibývat. Pozor, akce už začala a skončí 25. června. Tak s chutí do toho. Podrobnosti najdete v odkazu: PRYČ ZE ŽIDLE | RunCzech

Při registraci zadejte kód pro naší školu: B6CF4Z4MH9GG

On-line soutěž v 3D modelování

Na přelomu března a dubna se čtyři studenti SV4A zúčastnili on-line soutěže v 3D modelování. Soutěž pořádala VŠB - TU Ostrava v rámci projektu Zlepši si techniku. Soutěž byla dvoukolová a první kolo mělo rozhodnout, kdo z 31 přihlášených postoupí do dvanáctičlenného finále. Podařilo se to hned trojici našich žáků a všichni úspěšně hájili barvy naší školy i v druhém kole, rozhodujícím o celkovém pořadí: Ondřej Binar skončil skončil na čtvrtém místě, šestý byl Štěpán Pchálek a devátý Daniel Kroča.

Štítky