Školní zpravodaj

Návštěva polygonu TATRA TRUCKS a.s., Kopřivnice v rámci projektu „Tatra do škol“

Dne 10. května 2024 se žáci naší školy ze třídy U3 oboru Grafický design zúčastnili události předávání vozidla TATRA PHOENIX společnosti TATRA TRUCKS a.s. Střední škole a VOŠ v Kopřivnici, společně s ředitelem školy Ing. Vítězslavem Doležím a paní učitelkou Mgr. Lenkou Kašpárkovou, Ph.D.
Žáci pod vedením učitelek odborných předmětů Mgr. Lenky Kašpárkové, Ph.D. a MgA. Lenky Szwedové připravovali grafické řešení kabiny a autoplachty tohoto nákladního vozidla pro kolegy ze střední školy v Kopřivnici.

Program Erasmus+ v roce 2024

Díky akreditaci programu Erasmus+, kterou naše škola získala v roce 2020, se také v letošním školním roce postupně 26 žáků naší školy napříč všemi obory vydá na svou pracovní stáž do zahraničí. Sedm žáků strojírenských oborů již vyrazilo na zkušenou do nedaleké Vídně a šest dívek uměleckých oborů do německého Chemnitz, kde stráví tři týdny.

LIDI: výstava prací žáků uměleckých oborů

Během měsíce května a června můžete obdivovat různorodá pojetí studijních i expresivních kreseb portrétů a půlfigur žáků druhého ročníku uměleckých oborů. Pár skic naznačí důležitost záznamu atmosféry daného okamžiku. Užijte si výrazovou pestrost našich kreslířů v pobočce Knihovny Petra Bezruče v Opavě-Kateřinkách.

Výtvarná soutěž Klubu českého staváka

Gratulujeme naší žákyni Vandě Zmijové ze třídy U3 za umístění ve výtvarné soutěži Klubu českého staváka, který ji vyhlásil u příležitosti 100. výročí založení klubu. Soutěžící měli za úkol vytvořit kresby a malby na téma "Český stavák - národní plemeno holubů ve výstavním postoji". Slavnostní předání cen účastníkům proběhlo na zámku Linhartovy u Krnova v sobotu 4. 5. 2024. Následně budou práce vystaveny v Zemědělském muzeu v Praze.

Štítky