Školní zpravodaj

Návrhy plakátů na téma Daruj krev

Žáci čtvrtého ročníku oboru grafický design navrhli plakáty na téma "DARUJ KREV" pro Hematologicko-transfúzní oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Plakát k realizaci byl vybrán od Radka Parša.

Výmalba vstupu na dětskou chirurgii v Opavě

Studentky druhého ročníku oboru Tvorba hráček a herních předmětů vymalovaly v rámci své odborné praxe vstup na dětskou chirurgii Slezské nemocnice v Opavě. Vycházely při tom z návrhu dveří studentky čtvrtého ročníku oboru Grafický design Kláry Weclawové, který společnými silami mírně upravily tak, aby přesně vyhovoval potřebám zadavatele. Pod rukama studentek tedy během pár dní vznikl na dětském chirurgickém oddělení nádherný svět dinosaurů, který bude, jak doufáme, dělat radost malým pacientům a zpříjemní jim trošičku mnohdy velmi psychicky náročný pobyt v nemocnici.

Basketbalový turnaj středních škol

V pondělí 9. 5. 2022 proběhl po dvou letech první postcovidový turnaj v basketbalu chlapců středních škol. Basketbalisté naší školy po velkém boji obsadili hezké čtvrté místo přesně uprostřed startovního pole, když ještě minutu před koncem posledního zápasu ve skupině sahali po finále. Děkujeme za předvedený výkon a už se těšíme na další společné turnaje.

Krajské kolo soutěže v programování

V pátek 22. dubna 2022 proběhlo na Fakultě elektrotechniky a informatiky při Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava krajské kolo Soutěže v programování. Naši školu v něm reprezentovali tři studenti oboru informační technologie. V kategorii Programovací jazyky skončil Filip Hostinský (třída IT3) na 7. - 8. místě a jeho spolužák David Stoček obsadil 15. místo. V kategorii Programování mikrořadičů obsadil Václav Lacheta (IT4) čtvrté místo. Filip Hostinský a Václav Lacheta postoupili do celostátního kola, které proběhne na konci června.

Děkujeme všem za dobrou reprezentaci školy.

Druhé a třetí místo v krajské přehlídce SOČ

Na výbornou si v letošní krajské přehlídce SOČ, která proběhla v pondělí 9. května 2022 na VŠB TU Ostrava, vedli dva naši studenti oboru Informační technologie. V oboru Informatika zaujal velmi vydařenou prezentací vlastní počítačové hry Gedaria Viktor Zwinger a obsadil druhé místo s nadějí postupu do celostátního kola. V oboru Elektrotechnika, elektronika a telekomunikace uspěl projekt Václava Lachety nazvaný Robotická ruka s využitím EMG, který ve velmi kvalitní konkurenci obsadil třetí místo. Oběma úspěšným studentům blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci nejen naší školy, ale také celého okresu Opava!

Štítky