Školní zpravodaj

Cambridge Certificate - Mezinárodní jazykové zkoušky pro studenty

Vážení studenti, v letošním školním roce vám nabízíme ještě jednu možnost přihlásit se ke konání mezinárodní jazykové zkoušky přímo na naší škole.
Důležité informace:
•    Termín pro přihlášení ke zkouškám FCE/CAE: 10. 4. 2023
•    Termín pro zaplacení zkoušky: 10. 4. 2023
Přihláška ke stažení na stránkách naší školy, na školním FB, u vašeho vyučujícího ANJ nebo emailem: nedopilkova@sspu-opava.cz

Písemná část zkoušky proběhne v sobotu 3. 6. 2023 od 9.00 – cca 13.00 v budově naší školy. Ústní část zkoušky se poté bude konat ve stejný den v odpoledních hodinách.

Okresní kolo soutěže v programování

Ve středu 15. února 2023 proběhlo na Mendelově gymnáziu v Opavě okresní kolo soutěže v programování, kterého se zúčastnili i čtyři naši studenti oboru informační technologie. Nejvíce se dařilo Jakubu Heisigovi ze třídy IT4, který zvítězil v kategorii Programování mikrořadičů. Ve velmi vyrovnané kategorii Programovací jazyky skončil na druhém místě Matěj Kotrba ze třídy IT3, Filip Hostinský (IT4) obsadil 5. místo a Tomáš Fryčka (IT4) se umístil na děleném 7. místě. Do krajského kola, které se koná na VŠB TU Ostrava 21. dubna, postoupili Jakub Heisig a Matěj Kotrba. Oběma postupujícím držíme palce v dalších fázích soutěže a všem zmíněným žákům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.  

Naše štafeta vyhrála na CZECH INDOOR GALA!

Ve čtvrtek 2. 2. 2023 uspořádalo město Ostrava Mezinárodní atletický mítink CZECH INDOOR GALA. Mítinku, který je plný zahraničních hvězd, se mohly zúčastnit také nejlepší štafety Středoškolského poháru. Štafeta naší školy ve složení Vojtěch Stypa, Tomáš Vincker, Štěpán Kavan a Šimon Ceplý potvrdila roli favoritů a prestižní běh vyhrála. Chlapcům děkujeme za vzornou reprezentaci a gratulujeme k skvělému výsledku i nepřerušené řadě vítězství!

Bobřík informatiky 2022

Ve středu 1. února 2023 vyvrcholila krajskými koly seniorská kategorie tradiční soutěže Bobřík informatiky, která probíhá formou online testů a v níž na dálku soupeří žáci středních i základních škol z celé České republiky. Finálové kolo uspořádalo pro Moravskoslezský kraj Wichterlovo gymnázium v Ostravě-Porubě a naše škola v něm měla tři zástupce z druhého ročníku oboru informační technologie. V konkurenci o rok či o dva roky starších žáků převážně ze známých gymnázií si vedli velmi dobře - Jan Stránský byl devátý, Matěj Zimmer třináctý a Jakub Rybka skončil na dvacátém místě. Podobně jako v loňském roce jsme tak v této soutěži byli nejúspěšnější průmyslovou školou v našem kraji.

Štítky