Školní zpravodaj

Půdní stezka v Lučním sadu

Naše škola měla tu čest stát se jedním z patronů Půdní stezky, kterou přivedl k životu spolek Kapradí. Ten oslovil pedagogy oboru Tvorba hraček a herních předmětů s žádostí o pomoc při tvorbě vizuální stránky stezky. Úkolu se chopily žákyně třetího ročníku (š. r. 2021–2022) pod vedením MgA. Lenky Szwedové, které se směle pustily do práce. Postupně vznikala jednotlivá stanoviště. Projekt nás provázel i následující školní rok, kdy se dočkal samotné realizace.

První část stezky byla odhalena již na jaře tohoto roku. K slavnostnímu otevření všech půdních stanovišť došlo v pátek 22. 9. 2023 při slavnosti „S láskou sklizeno“, na kterou jsme byli pozváni. Děkujeme spolku Kapradí za projevenou důvěru a příležitost podílet se na projektu. Přejeme Půdní stezce, aby sloužila svému účelu a naplňovala malé i velké badatele radostí.

Půdní stezka: jde o soustavu interaktivních dřevěných herních prvků a naučných cedulí, umístěných v Lučním sadu. Má zprostředkovat učení prožitkem, osvětu v kontextu okolní krajiny, inspiraci pro neformální vzdělávání, přemýšlení o půdě jinak než dosud… 

Více o Půdní stezce se dočtete na stránkách spolku: https://kapradi.org/pudni-stezka/ 

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky