Školní zpravodaj

Finále soutěže Prezentace 2023

Po vynucené několikaleté přestávce způsobené důsledky koronavirové pandemie jsme už podvanácté uspořádali soutěž Prezentace pro talentované žáky ze základních škol. Finálová přehlídka tentokrát proběhla v komornějším prostředí školní sborovny ve středu 5. dubna 2023. Na základě hlasování diváků letos zvítězila prezentace Impresionismus v podání Anny Pierníkové ze ZŠ Boženy Němcové v Opavě. Druhé místo obsadil Pavel Selingr ze ZŠ Šrámkova s videoprezentací Optické iluze a třetí skončil Štěpán Veselý ze ZŠ Boženy Němcové, který velmi zdařile představil svůj atraktivní koníček v prezentaci Rýžování zlata.

Zvláštní ocenění odborné poroty obdrželi za představení svých zajímavých programátorských projektů Adam Burdík (ZŠ Šrámkova Opava) a Matyáš Šimera (ZŠ Otická). Příjemné překvapení si na závěr prezentační přehlídky připravila trojice šikovných programátorů ze ZŠ Otické, když názorně předvedla model chytrého robota vyhýbajícího se překážkám.

Přestávky mezi prezentačními bloky tradičně vyplnila týmová soutěž zaměřená na znalosti z oblasti informatiky a schopnost logického uvažování. S celkovým ziskem 60 bodů letos zvítězilo družstvo ze Základní školy Šrámkova v Opavě a zaslouženě získalo připravené sladké odměny.

Potlesk i slova chvály si však zaslouží všichni soutěžící. Pro některé z nich to byla první zkušenost s prezentováním před publikem, ale přesto dokázali diváky svým vystoupením zaujmout i pobavit. Věříme, že se s mnohými účastníky budeme moci setkat také v příštím roce a že se k nim přidají i další.

Velké poděkování patří rovněž hlavnímu sponzorovi této vydařené akce, opavské společnosti REMANTE GROUP s. r. o., která připravila hezké ceny pro trojici nejlepších.

Finálové prezentace

Štěpán Veselý

ZŠ Boženy Němcové Opava

Rýžování zlata

Sára Tošková

ZŠ Šrámkova Opava

Kreslení je mé umění

Sofie Gellnerová, Ema Vaňková

ZŠ Boženy Němcové Opava

Bermudský trojúhelník

Matěj Pechník

ZŠ Opava-Kylešovice

Itálie

Jakub Štindl

ZŠ Boženy Němcové Opava

Rybaření

Amálie Tesařová

ZŠ Opava-Kylešovice

Snowboard

Pavel Selingr

ZŠ Šrámkova Opava

Optické iluze

Anna Pierníková

ZŠ Boženy Němcové Opava

Impresionismus

Adam Burdík

ZŠ Šrámkova Opava

Discord bot

Matyáš Šimera

ZŠ Otická Opava

Scratch

Plakát soutěže ke stažení ve formátu PDF

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky