Školní zpravodaj

Informatici obhájili své projekty

Už tradičně ve dvou lednových dnech (11. a 12. 1.) představili v aule naší školy své závěrečné práce studenti maturitního ročníku oboru Informační technologie. Zpřísněná protiepidemiologická opatření neumožnila, aby často zdařilé prezentace mohl zhlédnout větší počet diváků z řad mladších spolužáků. Přesto i těch několik přihlížejících mělo dostatek důvodů zatleskat předvedeným řešením různorodých hardwarových i softwarových problémů a jejich autorům.

Mezi nejzajímavější a nejkomplexnější práce, které pochválila a tou nejlepší známkou ocenila také porota tvořená učiteli odborných předmětů, patřily projekty Václava Lachety (Robotická ruka s využitím EMG), Viktora Zwingera (Vývoj počítačové hry Gedaria), Aleše Lahodného (Databázová aplikace pro zaznamenávání tréninků a výkonů), Jana Wolfa (Arduino - třídička) nebo webová aplikace Planeta kupónů vytvořená kolektivem autorů (Lukáš Rychlý, Jan a Matěj Čechovi).

K vidění však byly i další povedené práce zaměřené například na mobilní a webové aplikace, chytrá hardwarová zařízení nebo i pokusy o praktické využití umělé inteligence. Vtipnou a originální videoprezentací asi nejvíce pobavil Michal Kurečka, který se rozhodl vytvořit GPS sledovač pro vlastního psa.

Předpokládáme, že autoři nejlepších prací budou reprezentovat školu v okresní přehlídce Středoškolské odborné činnosti, případně i v dalších odborných soutěžích. Přejeme jim hodně úspěchů! 

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky