Školní zpravodaj

Soutěž v programování v době covidové

Již 35. ročníku populární soutěže v programování, jehož krajská kola proběhla online formou 22. dubna 2021, se zúčastnilo osm našich informatiků ve třech kategoriích určených pro středoškoláky. Přestože až na jednoho byli všichni v této soutěži nováčky, rozhodně se v početné konkurenci neztratili. Nejlépe se vedlo žákům třídy IT2 v kategorii Tvorba webu, když David Stoček skončil čtvrtý, Filip Hostinský šestý a Vojtěch Binar s Jakubem Heisigem na děleném 10. místě.

David Stoček a Filip Hostinský díky svým výsledkům v krajském kole postoupili i do kola celostátního spolu s vybranými nejlepšími mladými programátory z celé České republiky. I v něm si vedli na výbornou; David Stoček skončil 13. místě a Filip Hostinský obsadil 15. příčku.

V nejpočetněji zastoupené kategorii Programovacích jazyků obsadil Matěj Čech z IT3 10. místo; jeho spolužáci Tomáš Foltyn a David Kurzica byli hodnoceni na 11., respektive 16. místě. V kategorii Programování mikrořadičů patřilo šesté místo Václavu Lachetovi také z třídy IT3.
Všem našim programátorům děkujeme za dobrou reprezentaci školy a věříme, že nabyté zkušenosti zúročí v následujícím ročníku.

Celkové výsledky

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky