Školní zpravodaj

Ukrajino, stojíme při vás!

V pátek 4. března vyvrcholila týdenní sbírka pro Ukrajinu, do které se zapojili nejen žáci a učitelé naší strojky, ale také rodiče a naši přátelé. 
Prodejem na školní 3D tištěných odznáčků s národním symbolem Ukrajiny se nám podařilo vybrat neuvěřitelných 27 065,- Kč, které jsme obratem odeslali na účet Člověka v tísni SOS Ukrajina.  Školní sbírka sice již skončila, ale sbírka pro Ukrajinu trvá dál, a tak do ní můžete i nadále přispívat, a to na účet 9320 9320 / 0300.

Kromě peněz jsme také vybírali zdravotnický materiál pro Český červený kříž. Podařilo se nám nashromáždit 352 ks obvazů, 172 ks náplastí, 1740 ks krytí, 435 párů rukavic, 16 ks desinfekce, 7 ks trojcípého šátku, 2 ks izotermické folie a 8 ks zaškrcovadel. Tento materiál ještě dnes poputuje do Prahy, kde z něj budou dobrovolníci z ČČK sestavovat traumasety pro Ukrajinské vojáky.
Sešly se nám také 3 plné krabice hygienických potřeb a trvanlivých potravin, které jsme odnesli do sbírky, jež pořádají České dráhy.

Při závěrečném happenningu v aule, jehož atmosféru doprovázel záznam charitativního koncertu pro Ukrajinu, žáci přispěli svým symbolickým obrázkovým nebo slovním vzkazem na vlajku Ukrajiny, která bude od příštího týdne zdobit naši školu a připomínat nám tak den, kdy jsme všichni dokázali spojit síly dohromady a pomoct dobré věci.

Všem vám moc děkujeme za vaše příspěvky! 

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky