Školní zpravodaj

Projekt Noemova archa

Tímto projektem jsme navázali na spolupráci s MAS Opavsko. Studentky třetího ročníku oboru Tvorba hráček a herních předmětů navrhly set zvířátek a archu podporující polytechnické vzdělávání dětí z mateřských škol. Cílem tohoto projektu tedy je, aby si každé dítě vyrobilo jedno vlastní zvířátko jednoduchého tvaru. Následně pak všechny děti společnými silami vytvoří archu, kam svá zvířátka umístí. Tato aktivita má u dětí za úkol podpořit samostatnou práci, ale také vzájemnou spolupráci na daném úkolu. Rozvíjí se dětská fantazie. Děti se zábavnou formou dozvídají nové informace seznamují se s příběhem Noemovy archy. Navíc je může těšit i to, že si po splnění úkolu mohou s výrobky, které vlastnoručně vytvořily, společně hrát.

Studentky třetího ročníku společně zpracovaly také grafický manuál obsahující šablony, fotografie a návod, jak při výrobě daného setu zvířátek a Noemovy archy postupovat.

Věříme, že bude pro pedagogy mateřských škol na Opavsku užitečný. Jde již o třetí manuál podporující polytechnické vzdělávání dětí z mateřských škol a doufáme, že jeho prostřednictvím si malé děti na Opavsku při tvorbě svých výrobků užijí spoustu legrace a radosti.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky