Školní zpravodaj

Spolupráce s polskou střední školou z Ratiboře

Od kalendářního roku 2022 naše škola získala nového zahraničního partnera, kterým je polská škola Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 1 v Ratiboři. Vedení této školy nás oslovilo s nabídkou spolupráce na projektu „Otevřená zahrada – zelená oáza setkávání, vědy, umění a odpočinku“ v rámci programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.   
Cílem tohoto nového projektu je rozvoj přeshraniční spolupráce škol v oblasti integrace žáků, společného boje proti postpandemické izolaci, posilování jazykových, kulturních a sociálních kompetencí mladých lidí vstupujících na trh práce.
 

Projekt počítá se dvěma etapami: první – investiční – související s revitalizací školní zahrady školy v Ratiboři, druhá – s využitím nově vzniklých prostor – založená na realizaci společných workshopů v oblasti vědy a umění s žáky uměleckých oborů naší školy.

Projektu se zúčastní přes 100 studentů z Polska a České republiky. Projekt v hodnotě 34 957,98 EUR bude financován z Fondu mikroprojektů Euroregionu Silesia s podporou okresu Ratiboř.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky