Školní zpravodaj

Exkurze do Divadla loutek Ostrava

Ve středu 30. 11. 2022 se vypravili žáci druhého a třetího ročníku oboru Tvorba hraček a herních předmětů na exkurzi do Divadla loutek Ostrava.

Než se stačili rozhlédnout, už na hlavní scéně začalo představení s názvem Vánoční hra aneb o tom slavném narození. Po skončení pohádky jim bylo umožněno prozkoumat samotnou scénu jeviště, kde se představení odehrálo, a zblízka se podívat také na loutky, a dokonce si vyzkoušet i jejich funkčnost.

Poté si naši studenti prohlédli zázemí výrobních dílen stolařských, řezbářských, šicích a malířských, kde vznikají loutky, kostýmy i samotná scéna podle výtvarných návrhů scénografů. Nakonec vystoupali po točitých schodech až do skladu loutek, kde načerpali spoustu inspirace pro svou vlastní kreativní tvorbu.

V neposlední řadě jsme mohli nahlédnout na scénu alternativního divadla, kde byla přichystána výprava představení Bato!Lato! Žáci dostali jedinečnou příležitost seznámit se s jedním z tvůrců výpravy Tomášem Volkmerem.

Děkujeme za ochotu a vstřícnost pracovníků Divadla loutek, hlavně Petru Dvorskému, který se ujal role našeho průvodce. Bez něj by tato exkurze nebyla možná.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky