Školní zpravodaj

Atleti ze strojky tentokrát stříbrní

Dalšího velkého úspěchu dosáhli mladí sportovci reprezentující Střední školu průmyslovou i uměleckou v Opavě i celý Moravskoslezský kraj ve Středoškolském atletickém poháru, když v republikovém finále skončili jen těsně za vítěznými olomouckými průmyslováky na pomyslné stříbrné příčce.

Loňští vítězové odjížděli za obhajobou svého prvenství do Břeclavi  s dvěma nováčky v týmu a s vědomím, že jejich největší konkurenti z Olomouce si z krajského kola přivážejí větší bodový zisk.

Od začátku finálového klání sváděla favorizovaná družstva velmi vyrovnaný souboj a pořadí se neustále přelévalo. Velmi nadějně to pro opavské vypadalo díky osobním rekordům Adama Grosse ve výškařském i koulařském sektoru, zejména když se k němu vyrovnanými maximy připojili i Matěj Matýsek a Aleš Včelka. Svůj nejlepší osobní výkon zaznamenal také Tomáš Vincker v závodě na 1500 metrů, v němž podle předpokladů dominoval Štěpán Kavan, finalista z letošního evropského juniorského šampionátu. Výbornými časy se na běžecké dráze blýskli rovněž sprinteři Jakub Šoltys a Šimon Ceplý.

Podobně jako v minulém roce zůstalo rozluštění tajenky, komu připadne pohár pro vítěze, až do závěrečného závodu štafet. O zvýšení napětí se už před jeho startem postarali svými povedenými pokusy dálkaři Tomáš Gebauer a Jan Krček, když atlety z opavské průmyslovky udrželi v minimálním bodovém odstupu za olomoucký týmem. Podaří se běžecké sestavě zopakovat loňský triumf a opět v poslední disciplíně strhnout výhru na svou stranu? 

Štafeta byla velmi kontaktní a dramatický běh nerozhodovaly jen rychlé nohy, ale i ostré lokty. Olomoučtí atleti byli tentokrát lepší a ziskem 9585 bodů se na břeclavském stadionu zaslouženě radovali z celkového vítězství. Členové omlazeného opavského kolektivu si zase zaslouží pochvalu nejen za skvělé druhé místo, ale i za výkonnostní vzestup v řadě disciplín a srdnatý boj o každý bod. Soupeřům tak dali jasně najevo, že se s nimi musí počítat i v příštím roce. 

1.

SPSŠ Olomouc

9585

2.

SŠPU Opava

9510

3.

SPŠ Tábor

9466

 

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky