Školní zpravodaj

Absolvent uměleckých oborů Viktor Kuzník získal cenu Thálie!

Náš absolvent Viktor Kuzník, který nyní působí jako herec v Národním divadle Brno, získal cenu Thálie pro umělce do 33 let! Srdečně blahopřejeme!

Viktor u nás studoval obor grafický design a vzhledem k tomu, že mu kromě talentu výtvarného byl dán do vínku i velký talent herecký, již během studia spolupracoval se Slezským divadlem. Zde účinkoval například v divadelních hrách Donaha! a Být nebo nebýt.

Po maturitě na naší škole vedly jeho kroky do Prahy, kde od roku 2016 studoval činoherní herectví na DAMU. V průběhu vysokoškolského studia nastudoval v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami roli Jana Dítěte v dramatizaci Hrabalova Obsluhoval jsem anglického krále (uváděno 2017 až 2020). V letech 2018–2020 účinkoval také v divadle Kolowrat a 2019–2020 v divadle DISK.

Od roku 2019 je stálým členem souboru Národního divadla Brno. „V Činohře NdB se v roce 2019 uvedl jako Baronův sluha v Mirandolíně, ale především hraje Trepleva v Čechovově Rackovi, Petra v Matce, Orina v inscenaci Smutek sluší Elektře, proměňuje se do pěti postav ve Zlatém drakovi, jako Mac Frič diriguje prvorepublikové hvězdy ve hře Starý dobrý Nový (Oldřich) a jeho Dorant se zaplétá a zase vymotává ze svých báchorek ve Lháři.“ jak je uvedeno na webu brněnského Národního divadla.

Aktuálně ho můžete vidět hrát také v inscenaci Agent tzv. společenský ve Švandově divadle v Praze či v olomouckém Divadle na cucky v inscenaci Vstup zakázán.

Spolupracuje také s rozhlasem. „Svůj hlas propůjčil třeba Williamovi ve hře Krásný mladý obludy, za tuto roli byl nominován v anketě Českého rozhlasu Neviditelný herec. Mohli jsme ho také slyšet na stanici Český rozhlas Radio Wave v oceňovaném podcastovém thrilleru Neklid. 

Je držitelem Ceny Jiřího Adamíry 2020 a Ceny Valtra Tauba 2020. 

Je spoludržitelem Ceny Bystrouška: nejlepší dětská audiokniha roku 2019 a dvou cen Prix Bohemia Radio 2020 a 2022.

V roce 2023 byl nominován na Ceny divadelní kritiky za rok 2022 v kategorii Talent roku.  

Viktorovi přejeme hodně štěstí, dalších úžasných hereckých rolí a úspěchů v profesním i soukromém životě!

Zdroje informací:

Zdroje fotografií:

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky