Školní zpravodaj

Zapojení naší školy do projektu EDUgrant

Naše škola se zapojila do projektu EDUgrant, který si klade za cíl podpořit školy, které chtějí aktivně a smysluplně využívat moderní technologie ve výuce s důrazem na vhodnou metodiku. V rámci tohoto projektu společnost EDUteam zajistila partnery pro podporu českých škol a s jejich finanční pomocí posouvá školy v získávání nových technologií a rozvoji kompetencí českých učitelů pro využití těchto technologií ve školní výuce.

Pro umělecký obor grafický design jsme v rámci EDUgrantu požádali o grafické tablety Wacom Cintiq 16 s dotykovou obrazovkou, které jsou v současné době ve velké míře využívány mimo jiné i grafickými designéry. Jelikož takovéto tablety ve škole nemáme, velmi rádi bychom díky grantu umožnili našim žákům, naučit se během studia s tímto nástrojem pracovat, aby podobné zařízení byli schopni následně v praxi používat.

Tablety budou využívány zejména v praktických výtvarných předmětech, jako jsou: navrhování, praktická cvičení, propagační grafika, základy fotografování, ICT nebo písmo. Uplatní se během celého studia, napříč všemi čtyřmi ročníky. Již v 1. ročníku v předmětech ICT a základy fotografování mohou být žáci poprvé seznamováni s těmito tablety, aby jim pak ve vyšších ročnících zjednodušily práci v grafických programech a umožnily dosahovat lepších výsledků při tvorbě jejich návrhů, ilustrací, fotografií atd.

Primárně mají být tablety určeny pro žáky oboru Grafický design. Dále je ale také možné, aby s tablety pracovali i žáci dalších dvou výtvarných oborů, které na škole máme, a to jsou Průmyslový design a Tvorba hraček a herních předmětů, kde mohou také najít široké uplatnění.

Odkaz na profil naší školy na webu EDUgrant:

https://edugrant.cz/stredni-skola/stredni-skola-prumyslova-a-umelecka-opava-prispevkova-organizace/

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky