Školní zpravodaj

Za poznáním do města nad Temží

Ve dnech 26. 9. - 30. 9. 2023 jsme se s žáky IT4 vydali na poznávací cestu do krásného Londýna. Cestovali jsme letecky a byli ubytovaní přímo v centru metropole hned u Kensingtonských zahrad. Viděli jsme ty největší památky jako Westminsterský palác, Big Ben, Westminsterské opatství, Buckingham Palace s výměnou stráží, Katedrálu svatého Pavla, Millenium Bridge, Piccadily Circus, Trafalgar Square, Downing Street 10 a mnohem více.

Měli jsme rezervované vstupy do pěti atrakcí. První bylo Londýnského podzemí, kde nás herci provedli historickými událostmi a na vlastní kůži jsme si mohli zkusit, jaké to být souzen a odsouzen, dozvěděli jsme se o typech mučení a zločinu, Velkém moru, Jacku Rozparovačovi, a uslyšeli také příběh Guye Fawkese, muže, který chtěl vyhodit do povětří Parlament i s králem Jakubem I. My jsme rádi, že se mu to nepovedlo, protože londýnský Parlament je opravdu krásný a byla by jej škoda.

Náš další vstup byl do muzea voskových figurín Madame Tussauds, kde jsme se mohli vyfotit se svými idoly. Byl to opravdu zážitek a třešničkou na dortu bylo 4D Marvel kino, kde na nás plivl Hulk a do zad nás bodly nože Wolverina. 

Navštívili jsme Podmořský svět, londýnské akvárium, které je největší v Evropě, má tři patra a je rozděleno do 14 zón napříč všemi oblastmi. Od sladkovodních, přes Atlantický a Tichý oceán, nádherný korálový útes nebo tropické území deštného pralesa.  Měli jsme možnost prohlédnout si zblízka přes 500 druhů podmořských živočichů z celého světa, včetně 40 žraloků, Mexican tetry – bezoké ryby, piraně, krokodýly, rozverné tučňáky a mnohem víc.

Z Londýnského oka jsme pak mohli vidět celý Londýn a obdivovat panoramata hlavního města. Poslední atrakcí byla plavba po Temži, kde nám náš místní průvodce vyprávěl nejen o památkách, ale také dodal nějaké střípky navíc.

Poslední den jsme si udělali výlet do malebného města Oxfordu. Toto univerzitní městečko se pyšní neuvěřitelnou architekturou, krásnými parky a kavárničkami na každém rohu. 

Poznali jsme různá náměstí, např. Piccadilly Circus, Leicester Square, Trafalgar Square, China town a čtvrti jako Camden town nebo Covent Garden, prošli se Hyde parkem a Kensingtonskými zahradami, jeli se podívat na nultý poledník do Greenwich, ochutnali fish and chips a večer poznávali velkoměsto po svém. 

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky