Školní zpravodaj

S Erasmem až na ostrovy

V roce 2016 se Střední škola umělecká a průmyslová Opava zapojila do mezinárodního programu Erasmus+, vzdělávací mobilita jednotlivců. Do dvouletého projektu „Evropa otevřená strojařům“ jsou zapojeni žáci třetích ročníků maturitních oborů strojírenství a informační technologie. Po schválení grantové žádosti Schvalovací komisí Programu Erasmus+ v roce 2017 mohlo díky finanční podpoře Evropské unie absolvovat třítýdenní stáže v Anglii a Irsku 20 žáků školy a také v tomto školním roce vyjede dalších 20 stážistů na zkušenou.

V květnu 2018 vycestovalo 10 žáků strojírenství na stáž do jihoanglického Portsmouthu a 10 žáků informační technologie do irského hlavního města Dublinu. V minulém týdnu své nezapomenutelné zážitky a zkušenosti prezentovali v aule školy svým spolužákům a pedagogům.

Projekt Erasmus+ je velmi prestižní záležitost, ačkoliv má výsledky především v nehmotné podobě. Přispívá ke zlepšení jazykové vybavenosti, schopnosti samostatně se pohybovat v cizí zemi a ke zkvalitnění odborných znalostí. Účastníci získají zahraniční praxi, kterou mohou doložit celoevropsky uznatelným certifikátem Europass – mobility, čímž se bezpochybně zlepšuje jejich postavení na trhu práce.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky