Školní zpravodaj

Atleti mezi krajskou elitou

Jak jste již četli na našich stránkách, družstvo atletů v září vybojovalo 3. místo v okrese. V posledním zářijovém víkendu jsme se dozvěděli, že vítězové okresu ze "Zemědělky" se krajského finále nezúčastní, takže naše družstvo postupuje místo nich. Chvála bohu za internet a Školu online; díky tomu se nám podařilo svolat družstvo a rozšířit ho o další členy.

V úterý 2. října 2018 si na nás počasí v Opavě přichystalo nejhorší den celého týdne. Při nástupu družstev mrholilo a byla zima. Naštěstí se postupně mraky roztrhaly, sluníčko přece jen zasvítilo a hnalo atlety ke skvělým výkonům.
Naši borci za to vzali hned od začátku. Daniel Holuscha byl druhý na 60 m. Také ve vrhu koulí, naší slabině v okresu, došlo k výraznému zlepšení. David Dumbrovský svým výkonem obsadil 4. místo a Mirek Zeisberger mu zdatně sekundoval. Lukáš Vícha se již dal zdravotně do pořádku, což potvrdil 4. místem na 400 m a 5. místem na 1500 m. Asi nejvíce, jsme tentokrát, ztratili na výšce, kde vítěz skočil 198 cm. Přesto si Sebastian Švančar polepšil na 166 cm a obsadil 7. místo. Andreas Piskoř pak svým 5. místem v dálce přihodil také slušný počet bodů. Štafeta na 4 x 200 m ve složení Holuscha, Piskoř, Vícha, Švančar pak vše korunovala skvělým 1. místem. V konečném součtu bodů jsme obsadili úžasné 3. místo a pouze 10 bodů nás dělilo od druhého místa. Holt smůla, ale co se dá dělat.
Všem reprezentantům patří velký dík za odhodlání a výkony, které za nepřízně počasí předváděli.
Složení družstva: Martin Bláha, David Dumbrovský, Martin Dzida, Daniel Holuscha, Andreas Piskoř, Sebastian Švančar, Jan Vavrečka, Lukáš Vícha, David Engliš, Miroslav Zeisberger.
 
 
Mgr. Zuzana Holušová

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky