Školní zpravodaj

REMANTE PEXESO CHALLENGE

V prvním ročníku týmové programátorské soutěže REMANTE PEXESO CHALLENGE, kterou pro žáky naší školy uspořádala opavská partnerská firma REMANTE GROUP s.r.o., zvítězil tým Pexeso.lol ve složení Antonín Bujnovský (IT2), Filip Jedlička (IT2) a Jakub Netolický (IT2). Hodnotné věcné ceny obdrželi vítězové, ale i členové dalších dvou týmů od zástupců společnosti přímo v jejím sídle ve čtvrtek 14. března 2024. Ještě před samotným vyhlášením výsledků si mohli studenti projít některé z provozů a díky zasvěcenému výkladu blíže poznat fungování této relativně mladé, ale dynamicky se rozvíjející firmy. 

Soutěž byla vyhlášena loni v listopadu a jak její název napovídá, zadáním bylo vytvořit webovou serverovou aplikaci, která by umožnila hrát klasickou hru PEXESO online. Na jednotlivých týmech už bylo, jak se úkolu zhostí a které technologie použijí.

Největší zájem projevili překvapivě žáci prvního ročníku oboru informační technologie, na které teprve výuka problematiky vývoje webových aplikací čeká. Přesto v nich o poznání zkušenější druháci našli silné konkurenty a souboj o vítězství byl velmi těsný. Důležitou roli v něm sehrála i kvalita prezentací jednotlivých projektů, které proběhly v rámci lednových obhajob závěrečných prací maturitního ročníku oboru IT. Porota rovněž ocenila, že vítězný kolektiv vystavil svou aplikaci na veřejně přístupném serveru a pro tento účel si pořídil dokonce vlastní doménu. Díky tomu si můžete jejich REMANTE PEXESO zkusit také sami na http://pexeso.lol

Jak už to ale u podobných soutěží bývá, nikdo vlastně není poražený a všichni účastníci něco vyhráli. Nejde ani tak o věcné ceny, které samozřejmě udělaly radost, ale zejména o cenné zkušenosti jak v oblasti programování a do jisté míry i marketingu, tak především se spoluprací v týmu, klíčovou schopností pro naprostou většinu povolání. V tomto ohledu je nutné pochválit opravdu všechny účastníky.

Velké poděkování náleží také lidem ze společnosti REMANTE za přípravu, skvělou organizaci a podporu soutěže. Věříme, že vzájemně prospěšná spolupráce bude pokračovat i dalšími zajímavými aktivitami a že se do nich v budoucnu zapojí ještě více talentovaných žáků.

Připojujeme ještě kontakt pro ty studenty, kteří by se zajímali o možnost IT praxe ve firmě REMANTE: it@remante.com.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky