Školní zpravodaj

Prezentace 2019 - konečné výsledky

Ve finále 11. ročníku soutěže Prezentace, kterou pořádá Střední průmyslová a umělecká škola v Opavě, se nejvíce dařilo dětem z Hradce nad Moravicí. Reprezentantky tamní základní školy ovládly díky působivému připomenutí tragického osudu Titaniku nejen kategorii kolektivních prezentací, ale zásluhou Viktorie Mazurové a jejímu karetnímu umění dosáhly vítězství i mezi jednotlivci. V tomto případě byl ovšem souboj o první místo velice vyrovnaný, protože profesionálně zpracované video Filipa Hostinského ze ZŠ Vrchní v Opavě si rovněž vysloužilo velký potlesk publika a mnoho hlasů. Třetí příčku přisoudili diváci Tadeáši Dubělčíkovi ze ZŠ Kobeřice, který předvedl výsledek několikaměsíční trpělivé a téměř hodinářské práce – velký funkční model kuličkodráhy.

Setkání mladých tvůrců počítačových prezentací a projektů hostila ve středu 27. března už tradičně aula pořádající průmyslovky, kterou zaplnilo téměř půl stovky žáků ze základních škol. Kromě toho, že naslouchali a aplaudovali vystoupením svých vrstevníků, mohli si v přestávkách mezi prezentacemi sami otestovat své znalosti z oblasti informačních technologií. V této disciplíně získal nejvíc bodů tým ZŠ Otická v Opavě a mohl si pochutnat na sladké první ceně. Další odměny pro prezentující připravili hlavní sponzoři akce – společnost OKIN z Ostravy a opavská firma REMANTE Group.

Ocenění odborné poroty tentokrát obdržely hned čtyři projekty zaměřené na programování a tvorbu webu. Jejich autoři prokázali na svůj věk opravdu vynikající rozhled a dovednosti. Nadprůměrné byly ovšem všechny finálové práce, na čemž se shodli i přihlížející hosté. Znovu se ukázalo, že motivované děti jsou pod citlivým vedením svých učitelů i rodičů schopny vytvořit obdivuhodné věci.

Výsledky soutěže

Kategorie Individuální prezentace

1. místo - Viktorie Mazurová (ZŠ Hradec nad Moravicí) - CARDISTRY

2. místo - Filip Hostinský (ZŠ Vrchní Opava) - London - United Kingdom

3. místo - Tadeáš Dubělčík (ZŠ Kobeřice) - Kuličkodráha

4. místo - Markéta Bartáková (ZŠ a MŠ Ludgeřovice) - Malování

5. místo - Viktorie Kloseová (ZŠ Otická Opava) - Chirurg řezníkem, řezník chirurgem

 

Kategorie Kolektivní prezentace

1. místo - ZŠ Hradec nad Moravicí - Titanic

2. místo - ZŠ Kobeřice - BESIP s hrošíkem Leo

3. místo - ZŠ Vrchní - Sluneční soustava

4. místo - ZŠ Vrchní - Lego policie v akci

 

Kategorie Programování a tvorba webu

Jan Trubka (ZŠ Otická Opava) - Cena poroty

Viktor Komárek (ZŠ Labyrint Háj ve Slezsku) - Cena poroty

František Jaroš (ZŠ Boženy Němcové Opava) - Cena poroty

Matyáš Svrček (ZŠ TGM Opava) - Cena poroty

 

Týmová soutěž znalostí z oboru IT

1. ZŠ Otická Opava - 66 b.

2. ZŠ TGM Opava - 64 b.

3. ZŠ Boženy Němcové Opava - 60 b.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky