Školní zpravodaj

Londýnské dobrodružství

Ve dnech 24. 9. - 28. 9. 2022 jsme se se svými žáky tříd SV3A a SV3B vydali na dobrodružnou cestu do krásného Londýna.
Odlétali jsme z Ostravy v sobotu po obědě a o dvě hodiny později už jsme seděli v autobuse, který nás zavezl do centra metropole téměř k našemu ubytování v Hyde Park Inn.
Jako správní turisté jsme za tři a půl dne čistého času obešli všechny ty ikonické památky jako Westminsterský palác, Big Ben, Westminsterské opatství, Buckingham Palace s výměnou stráží, Katedrálu svatého Pavla, Millenium Bridge, Piccadily Circus, Trafalgar Square, Downing Street 10 a mnohem více.

Na nedělní odpoledne jsme si už předem rezervovali vstup do London Dungeon. Oblíbená turistická atrakce ukazuje hororovým stylem nejtemnější okamžiky hlavního města. Historická přesnost není životně důležitá, ale podstata kruté minulosti je založena na skutečných událostech. Herci ztvárnili hororové situace, díky kterým jsme se dozvěděli se o typech mučení a zločinu, Velkém moru, Jacku Rozparovačovi, a uslyšeli také příběh Guye Fawkese, muže, který chtěl vyhodit do povětří Parlament i s králem Jakubem I. My jsme rádi, že se mu to nepovedlo, protože londýnský Parlament je opravdu krásný a byla by jej škoda.

V pondělí jsme pro změnu měli rezervovaný vstup do muzea voskových figurín Madame Tussauds, kde jsme se mohli vyfotit se svými idoly. Byl to opravdu zážitek a třešničkou na dortu bylo 4D Marvel kino, kde na nás plivl Hulk a do zad nás bodly nože Wolverina.

Další den jsme si vystáli frontu na London Eye a za odměnu viděli Londýn hezky z výšky a obdivovali krásná panoramata hlavního města Anglie. Poté rezervace do další z úžasných atrakcí, které Londýn nabízí, Podmořský svět. Londýnské akvárium je jedno z největších akvárií v Evropě. Má tři patra a je rozděleno do 14 zón napříč všemi oblastmi. Od sladkovodních, přes Atlantický a Tichý oceán, nádherný korálový útes nebo tropické území deštného pralesa.  Měli jsme možnost prohlédnout si zblízka přes 500 druhů podmořských živočichů z celého světa, včetně 40 žraloků, Mexican tetry – bezoké ryby, piraně, krokodýly, rozverné tučňáky a mnohem víc. Byl to skutečně úžasný zážitek.

Nezapomněli jsme ani na dechberoucí expozice a výstavy Přírodopisného muzea, Vědeckého muzea, toulali se královskými parky a ochutnali fish and chips. Navíc londýnské metro je zážitek nad zážitky a hlášku „Mind the gap“ budeme mít navždy spojenou právě s Londýnem. Díky Oyster kartě v kapse si kluci mohli vychutnat Londýn do sytosti a ve svém volném čase prozkoumávat zákoutí Covent Garden nebo Camden Town.

Věříme, že si všichni „účastníci zájezdu“ užili Londýn stejně jako my a pokud jste tam ještě nebyli, tak nasedněte na letadlo a frrrrr ho občíhnout, protože Londýn nejde popsat. Londýn se musí prožít.

Jana Žídková a Pavla Nedopilková
 

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky