Školní zpravodaj

Designblok - Prague International Design Festival 2019

Třídy U3 a U4 se v pondělí 21. října 2019 vydaly do Prahy na 21. ročník Designbloku. Tato největší výběrová přehlídka designu a módy ve střední Evropě představila tvorbu designérů a výrobců z celé Evropy. Designblok představuje novinky prestižních značek i prototypy mladých designérů a designérských studií.

Pražského týdne designu se každoročně účastní přes 200 vystavovatelů. Hlavním výstavním domem Designbloku je Výstaviště Praha Holešovice. V rámci areálu Výstaviště se otevírají čtyři specializované prostory: Openstudio – prostor pro designéry, školní ateliéry a studenty, Superstudio – prostor pro výrobce, Designerie – centrální hala s instalací českých tvůrců a Art house – prostor pro sběratelský design.

Designblok každý rok přichází s hlavním tématem, které protíná celou akci a zároveň se objevuje jako motiv v řadě instalací vystavujících. Po tématech Ikony, Dětství, Svoboda, Sport, Jídlo nebo Oslava určili organizátoři pro dvacátý první ročník téma Budoucnost, které jej propojilo skrze jednotlivé instalace, hlavní výstavu i doprovodný program.

„Rozhodli jsme se zkoumat roli designéra při navrhování produktů v dnešním věcmi přeplněném světě, a to, jaká je zodpovědná cesta výrobců při samotné výrobě. Designéři i výrobci budou muset svůj talent a um v budoucnosti použít mnohem širším způsobem. Budou spíše řešit problémy, sledovat ekologické aspekty a společenský dopad své práce než navrhovat nové výrobky. V rámci 21. ročníku Designbloku jsme chtěli ukázat, co může design udělat pro naši lepší budoucnost,“ uvedla ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Na téma Budoucnost vytvořila architekturu hlavní výstavy Designerie Lucie Koldová.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky