Školní zpravodaj

Celostátní matematická soutěž

I letos proběhl další roční Celostátní matematické soutěže, určené pro žáky středních odborných škol. V Ostravě naši školu reprezentovali za 1. ročník Tobiáš Hopp (IT1), Ondřej Kuděla (SV1A), za 2. ročník Matyáš Pierník (IT2), Václav Klapetek (SV2A), za 3. ročník Sofja Klopcová, Matěj Kotrba (IT3) a za 4. ročník Tomáš Fryčka a Vojtěch Theodor Binar (IT4).

Nejlepšího výsledku dosáhl v první kategorii Tobiáš Hopp, který se umístil na 7. místě z 212 soutěžících napříč celou republikou. Pouhé minuty mu neumožnily být mezi pětici nejlepších.

Také Ondřej Kuděla v rámci stejné kategorie získal pěkný počet bodů, aby se umístil na 50. místě. V další kategorii získal 91. místo Václav Klapetek, což je z celkového počtu 268 soutěžících velmi pěkné. Kategorie pro 3. ročník bývá nejtěžší, což lze vidět i z výsledků, naši zástupci se bohužel neumístili mezi nejlepšími. Ale v poslední kategorii 4. ročníků máme opět pěkné výsledky. Oba naši zástupci si vedli velmi dobře. Tomáš Fryčka získal 13. místo a Vojtěch Theodor Binar 20. místo ze 121 všech soutěžících.

Gratulujeme k pěkným výsledkům a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

Informace o soutěži a výsledky: https://www.oavm.cz/matematicka-soutez/

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky