Školní zpravodaj

Závody Hydrogen Grand Prix 2023

Dne 13. 5. 2023 se naše škola opět zúčastnila závodu RC autíček na vodíkový pohon Hydrogen Grand Prix. Závody tentokrát probíhaly v Sedlčanech.
Závodů se obvykle účastní 4členné týmy žáků středních škol, kteří během školního roku staví model RC autíčka v měřítku 1:10. Model je složen z dodaných dílů, které je možné upravovat a vylepšovat. Zdrojem energie je baterie, napájená vodíkovým palivovým článkem. Ten za jízdy baterii stále dobíjí a zvyšuje tak dojezd autíčka. Cílem závodu není jezdit co nejrychleji, ale plynule a úsporně.

Letošní tým tvořili 4 žáci oboru strojírenství ze třídy SV2A. Technicky jim pomáhal Ing. Karel Procházka. Autíčko jsme měli dobře připravené, jinak uspořádané, a hlavně více vylehčené než v předcházejících letech.

Na počátku závodu jsme byli umístěni v první třetině zúčastněných týmů, pak ale nastaly technické problémy a na konci závodu jsme se umístili na konci druhé třetiny zúčastněných - na 8. místě ze 13 startujících týmů. Čtyřhodinový vytrvalostní závod jsme ale i přes zmiňované technické problémy dokončili a to je důležité!

Blahopřejeme.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky