Školní zpravodaj

Atletické družstvo je nejlepší v okrese

V úterý 24. září 2019 na Tyršově stadionu bojovalo v kategorii chlapců osm družstev z opavského okresu o Středoškolský atletický pohár. S převahou 300 bodů před druhým týmem ho letos získali atleti z naší školy a vybojovali si tak přímý postup do krajského kola, které proběhne 16. října opět v Opavě.

Po loňských zkušenostech a úspěchu na kraji jsme i letos doufali v dobrý výsledek. Počasí bylo pošmourné, ale hlavně, že nepršelo.

Hned v prvních disciplínách bylo jasné, že budeme útočit na přední umístění. Ve sprintu na 60 m nenašel Daniel Holuscha přemožitele a jasně všechny převálcoval. Svůj výkon na 60 m podpořil ještě osobákem ve skoku dalekém a dolétl hned druhým pokusem na skvělých 616 cm. Ani Andreas Piskoř nezahálel a 3. místem v dálce získal další balík bodů pro družstvo.

Z vrhu koulí se v letošním roce stala naše parádní disciplína. „Prváci“ Ondřej Vláčil a Matěj Jaroš poprvé vrhali 5 kg koulí a svými výkony byli na předních místech (2. a 5. místo). Ve výšce byly podmínky velmi náročné díky kluzkému tartanu. Naši borci Vojtěch Radoš a Ondřej Vláčil získali díky tomu velké zkušenosti s přezouváním treter, protože bez nich se nedalo skákat. Kluci vše zvládli s úspěchem a podali vyrovnané výkony (160 a 156 cm). Bohužel chyběl loňský úspěšný výškař Sebastian Švančar, který si o víkendu zlomil nohu.

Ani v bězích jsme nezaostali a v běhu na 400 m se Lukáš Vícha pohyboval na hranici osobního rekordu. Také ostatní běžci se neztratili a v závěru vše korunovali 2. místem ve štafetě.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem reprezentantům školy, protože vítězství je hlavně kolektivní práce. A ještě jedna prosba – pokud je ještě mezi studenty nějaký utajený výškař, nechť neváhá a přihlásí se v kabinetu TV.

Složení družstva: IT1 – Matěj Jaroš, IT3 – Andreas Piskoř, Martin Dzida, SV1A Ondřej Vláčil, Daniel Fládr, SV1B – Vojtěch Radoš, SV2A – Lukáš Vícha, Martin Bláha, SV3A – Jan Vavrečka, Lukáš Stříbný, SV3B – Daniel Holuscha.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky