Školní zpravodaj

Vítězství v soutěži KyberSTOČ 2019

V úterý 12. března 2019 proběhl čtvrtý ročník přehlídky soutěžních prezentací tvůrčí činnosti studentů KyberSTOČ 2019 v Ostravě v areálu VŠB-TUO. Naší školu reprezentovali žáci oboru informační technologie Denis Kurka, Adam Šmehýl a Petr Balok (všichni ze třídy IT3). Se svou prací “Meteostanice s trasováním sluncemvyhráli soutěž kolektivů.

Jak na stránkách soutěže uvádějí její organizáři (Katedra automatizace a počítačové techniky v průmyslu, Fakulta materiálově-technologická, VŠB-TUO a Českomoravská společnost pro automatizaci), hlavním cílem přehlídky je podpora odborných aktivit studentů středních průmyslových škol v oborech automatizace, mechatroniky, kybernetiky a softwarových systémů. Pro účastníky je to skvělá příležitost nejen k předvedení své vlastní tvořivosti a schopnosti prezentovat svou práci, ale i k získání inspirace a nových dovedností i zkušeností. Odbornou porotu mohli zaujmout například návrhem technického zařízení, popřípadě ukázkou jeho funkčního modelu, prezentací vlastního softwarového systému nebo i teoretickým řešením úkolu či problému.

Naši studenti se této zajímavé soutěže účastní od jejího založení a pravidelně získávají ocenění za svá vystoupení. Letošní úspěch je o to cennější, že konkurence je díky rostoucímu počtu účastníků i kvalitě prezentací rok od roku větší. Blahopřejeme vítěznému týmu a přejeme všem jeho členům další úspěchy v odborných soutěžích i ve studiu.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky