Školní zpravodaj

Stromo-galerie ve Slezské nemocnici v Opavě

Před dvěma roky byla naše škola oslovena, aby umělecky zpracovala padlý strom ve Slezské nemocnici v Opavě. Nad tímto úkolem si usilovně lámaly hlavy hned dva ročníky oboru Tvorba hraček a herních předmětů, až nakonec vznikl nápad vytvořit na padlém stromě jedinečnou stromo-galerii.
Rozhodli jsme se osázet strom dřevěnými ptačími budkami. A jsme rádi, že se do našeho projektu zapojilo také několik dalších opavských vzdělávacích institucí. 

Vedení nemocnice si předsevzalo kolem stromu vytvořit klidovou zónu s lavičkami, SOU stavební v Opavě dodalo sérii ptačích budek, které výtvarně ztvárnily děti z Mateřské školy Mnišská  v Opavě, a studentky třetího ročníku oboru Tvorba hraček a herních předmětů vymyslely vhodné ukotvení na strom a přispěly také svými originálními ptačími budkami, které se budou na strom v průběhu času postupně připevňovat.  
Základní kámen tedy už stojí. Přesto doufáme, že se stromo-galerie bude v průběhu let dále rozrůstat a měnit, a to k radosti nejen pacientů, ale také personálu a všech návštěvníků nemocnice.

Těšíme se na další spolupráci se všemi zainteresovanými institucemi.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky