Školní zpravodaj

Spolupráce s Charitou Opava

V rámci spolupráce s Charitou Opava studenti 4. ročníku oboru grafický design zpracovávali návrh využití objektu sýpky u budovy budoucích chráněných dílen.

V následujících měsících všechna pracoviště chráněných dílen (z Velkých Hoštic, Vlaštoviček a ředitelství v Jaktaři) čeká stěhování do části rozsáhlého areálu bývalé Strojní traktorové stanice na ulici Přemyslovců v Jaktaři, který se stane jejich novým sídlem.

Vedení Charity Opava oslovilo naši školu s otázkou, jestli by studenti dokázali vyřešit využití nefunkčního objektu syla na pyliny, který k budově přiléhá. Tento velký ocelový objekt byl určený k demolici a odvozu do šrotu.

Studenti se do úkolu pustili s chutí a odvahou. Vzniklo 9 zajímavých prostorových poutačů, které si vzaly za úkol propagovat myšlenku chráněných dílen a stát se jejich maskotem. Každý prezentuje originální myšlenku, jak odkaz na současnou ekologickou architekturu, tak pracovitost zaměstnanců i využití objektu pro přilehlou autobusovou zastávku jako úkryt před nepřízní počasí.

Své nápady studenti osobně prezentovali řediteli Charity Janu Hanušovi a zástupci ředitele Ing. Tomáši Schaffartzikovi.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky