Školní zpravodaj

Škola doporučená zaměstnavateli

Střední škola průmyslová a umělecká v Opavě získala již potřetí v řadě prestižní ocenění Škola doporučená zaměstnavateli. Rozhodlo o tom hlasování zástupců firem, které naší škole opět přisoudilo první místo mezi středními školami Moravskoslezského kraje.

Cílem celostátního projektu, který se letos konal popáté a jehož organizátorem je Klub zaměstnavatelů Praha, je ohodnotit spolupráci škol s firmami, která by měla být zárukou co nejlepší přípravy žáků pro praxi. V letošním roce se opět zvýšil počet hlasujících firem a školám z našeho kraje dávali své hlasy tak významní zaměstnavatelé, jako jsou BRANO GROUP, a.s., OSTROJ a.s., Prestar, s.r.o., KSR Industrial, s.r.o., Veolia Energie, VÍTKOVICE, Tieto a další.

Opavská průmyslovka už pátým rokem realizuje program „Naše škola“, v jehož rámci uzavřela výhodné partnerství s řadou firem, zejména strojírenských. Spolupráce se projevuje ve zkvalitnění odborné výuky technických oborů. Žákům jsou ve firmách přiděleni odborníci, kteří své svěřence vedou nejen během měsíční praxe, ale vystupují také v roli konzultantů závěrečných studentských projektů. Učitelé technických předmětů si zase formou stáží rozšiřují své odborné znalosti a získávají přístup k nejmodernějším technologiím, aby je poté mohli představit svým žákům. Součástí projektu jsou rovněž časté exkurze ve firmách a prosincový „Náborový den“, během kterého firmy prezentují perspektivy zaměstnání budoucím maturantům.

Zvýšenému zájmu uchazečů o technické obory vychází škola vstříc otevřením druhé třídy oboru strojírenství. Podrobnější informace o konkrétní náplni studia, vybavení učeben i uplatnění absolventů se mohou zájemci dozvědět i během dne otevřených dveří 15. ledna 2019.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky