Školní zpravodaj

Plenér třídy U3

Uprostřed září se celá třída U3 účastnila týdenního kresebného plenéru v krásném prostředí Jeseníků – Dolní Moravici, Nové Vsi. Tato akce je povinnou součástí výuky uměleckých oborů a studenty je přijímaná velmi kladně. Jedná se o příjemný začátek školního roku a podpoření tvůrčí fantazie studentů, kterou potřebují k zvládnutí školních úkolů, jež je čekají po návratu.

Pedagogické vedení zajišťovali třídní učitelka MgA. Lenka Szwedová a učitelé odborných předmětů Mgr. Lenka Kašpárková, Ph.D. a Mgr. et MgA. Tomáš Teper.

Malebná krajina divokých Jeseníků nás přivítala již začínající podzimní barevností a i teploty v ranních hodinách nám připomínaly, že podzim je za dveřmi. Ale i přes tato nepříznivá mrazivá rána studenti hned po snídani vyráželi do terénu a hledali místa pro svou tvorbu. Každý den byl provázen novým tématem, kterého se měli v dílech kresebných i malířských držet. Technika tvorby byla čistě na fantazii, oblíbenosti a možnostech jednotlivých autorů. Vznikla tak díla kresebná, malířská, fotografická i prostorová land-artová. Týden utekl velice rychle, ale i tak jsme se domů vrátili plni pozitivních zážitků a naplněni čerstvým horským vzduchem i odhodláním zvládnout vše, co nás po zbytek školního roku čeká.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky