Školní zpravodaj

Na kolech kolem Opavy

Závěrečnou páteční etapou s vrchařskou prémií v osadě Vendelín vyvrcholil tradiční školní červnový cykloturistický kurz, kterého se zúčastnily špičkové amatérské oddíly strojařů z SV2B a informatiků z IT2. Podobně jako v uplynulých ročnících byly i letos trasy všech čtyř etap vedeny po rovinatých i kopcovitých cyklostezkách v okolí jediného cílového města - historického centra Českého Slezska Opavy.

Přestože v peletonu chybělo několik známých tváří, byli jsme i tak svědky velmi kvalitních výkonů, které obdivovaly špalíry diváků podél trati. Zvlášť vřelého přijetí se našim cyklistům dostalo během úterního průjezdu Raduní; místní školáci pro ně secvičili speciální choreo a přidali i populární písničku. Celé akci přálo také počasí, vždyť na většinu z přibližně dvou stovek kilometrů svítilo slunce, a tak krátká přeháňka v samotném závěru byla docela příjemným osvěžením pro zaprášené jezdce i jejich stroje.

V cíli se tentokrát nejlepším nevěšely na krk medaile, vavřínové věnce ani půvabné hostesky, neboť pořadatelé se rozhodli symbolicky vyhlásit za vítěze všechny, kdo statečně šlapali a bezpečně dojeli.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky