Školní zpravodaj

Krajský přebor družstev v šachu středních škol

Ve středu 15.1.2020 se v sále DDM v Orlové uskutečnilo krajské finále přeboru škol v šachu. Střední školu průmyslovou a uměleckou zastupovalo družstvo ve složení: Stanislav Mlýnek IT3, Vít Anděl SV1A, Hynek Moravec IT1, Lukáš Gazda SV2A, Samuel Antoš IT3.

Družstvo SŠPU postoupilo do krajského kola jako vítěz okresního finále. Druhý postupující tým z okresu Opava, družstvo MGO, se krajského finále nezúčastnil. Při neúčasti tradičního opavského rivala a při účasti pouhých dvou týmů z Frýdku-Místku cítili kluci příležitost na dobré umístění. Za šachovnicemi bojovali jako lvi a několikrát dokázali zvrátit nepříznivý vývoj partie ve svůj prospěch. Bylo obdivuhodné, jak dokázali řešit situace na šachovnici, často i v krátkém časovém prostoru, který partie rapidu poskytují. Ano, taky se něco někdy nepodařilo, to patří ke sportu a k šachu obzvlášť, ale snaha a chuť byla u nich vidět.

Nakonec se umístili na krásném 5. místě, když od druhého místa je dělily pouhé 2 body, tj. stačilo vyhrát o dvě partie víc, z celkem 28 sehraných partií, anebo mít příznivější systém rozlosování.

Všem studentům děkuji za pěknou reprezentaci školy.

trenér Mgr. Pavel Gazda

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky