Školní zpravodaj

Bobřík informatiky 2018

Ve dnech 12. a 13. listopadu se žáci oboru informační technologie zúčastnili tradiční celostátní soutěže Bobřík informatiky, která formou online testů prověřuje schopnosti žáků základních i středních škol řešit úlohy související s informatikou.

V kategorii Junior, určené žákům prvních a druhých ročníků středních škol, získal nejvíce bodů (205) Aleš Lahodný z třídy IT1 a v celostátním žebříčku obsadil 56. místo v konkurenci téměř sedmi tisíc soutěžících. Pěkného výsledku dosáhla v téže kategorii také Eliška Slípková z IT1 (183 bodů) a Lukáš Sukeník z IT2 (170 bodů). Diplomy Bobříka informatiky za zisk aspoň 150 bodů si v této juniorské kategorii vysloužilo celkem 8 žáků.

V kategorii Senior soutěžili žáci třetích a čtvrtých ročníků. Nejlepším školním řešitelem se stal Kryštof Kovařík z IT4, který díky získaným 183 bodům a celkové 63. příčce v rámci ČR postoupil do krajského kola. Mezi náhradníky lednového krajského pokračování soutěže byli zařazeni i Daniel Havranek (163 bodů) a Michal Trlica (162 bodů), oba ze třídy IT4.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky