Školní zpravodaj

Mladí konstruktéři podesáté soutěžili na opavské strojce

Podle římského boha Merkura byla pojmenována nejen nejmenší planeta sluneční soustavy, ale také legendární česká stavebnice, která už okouzlila několik generací. O tom, že je populární i v dnešní době digitálních hraček, svědčí stále rostoucí zájem o soutěž "Stavíš, stavím, stavíme, nejlepšího odměníme", kterou ve středu 12. června 2019 již podesáté uspořádala Střední škola průmyslová a umělecká v Opavě.

Základní školy z Opavy i okolí vyslaly do konstruktérského klání tříčlenné týmy svých žáků. Jejich úkolem bylo sestavit modely náklaďáku a sekačky z dílů populární stavebnice Merkur, pochopitelně co nejpřesněji podle zadaného schématu.

Odborná porota nakonec rozhodla, že letošní soutěžní výzvy se nejlépe zhostili žáci ZŠ a MŠ Kobeřice, kterým vítězství díky hlavní ceně chutnalo opravdu sladce. Skvělé výkony však podali i členové týmů, které skončily těsně za vítězi – tedy reprezentanti ZŠ a MŠ Raduň a žáci Církevní ZŠ svaté Ludmily v Hradci nad Moravicí.

Věříme, že ale nikdo účasti na vydařené akci nelitoval: její účastníci si užili nejen soutěžení, ale i zábavy, prohlédli si školu a výherci si odnesli sladkou odměnu i hodnotné ceny od hlavního sponzora soutěže – firmy OSTROJ a.s. Ta navíc věnovala každé z 20 zúčastněných škol velkou merkurovskou stavebnici M8. Drobnými dárky přispěly i další firmy opavského regionu, s nimiž je opavská průmyslovka spojena partnerským programem „Naše škola“; mezi nimi například, BRANO a.s., Haberkorn s.r.o., STROJÍRNA Vehovský s.r.o., Hagemann a.s., ISOTRA a.s., Model Obaly a.s., KSR Industrial, s.r.o, OPaLL-AGRI, s.r.o. a další.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Nejnovější články

Štítky