Školní zpravodaj

Internetová matematická soutěž MATHING

V letošním roce se poprvé studenti naší školy zúčastnili 28. listopadu 2023  Internetové matematické soutěže MATHING. Jde o soutěž týmů studentů středních škol Česka a Slovenska, které jsou tvořeny nejvýše 7 studenty téže školy. V časovém rozmezí 120 minut řeší týmy 10 matematických úloh různé náročnosti, veškerá komunikace probíhá přes internet a studenti mohou mít k dispozici libovolnou literaturu a internet.
Body za příklady jsou ovlivněny nejen správným řešením, ale rozhoduje i to, kolik týmů daný příklad vyřešilo. Nejvíce bodů se tak dá získat za příklad, který zvládne vyřešit nejméně účastníků.  

Naše dva týmy se mezi téměř dvěmi stovkami družstev neztratily a obsadily 38. a 118. místo, přičemž za sebou zanechaly i týmy renomovaných gymnázií.

Složení našich týmů:

První tým

Ondřej Krobot (kapitán), členové: Václav Klapetek, Ondřej Kuděla, Ondřej Krautwurst, Michal Ondráček, Daniel Škrobánek, Daniel Uwira.

Druhý tým

Matěj Kotrba (kapitán), členové: Filip Jedlička, Tomáš Hopp, Ondřej Němčík, Matěj Pika, David Pustka, Jan Stránský.

Týmy na 1. – 3. místě získaly medaile a diplom. Příjemným bonusem pro členy týmů na 1. – 30. místě bylo prominutí přijímací zkoušky k bakalářskému studiu na Fakultu strojního inženýrství VUT v Brně platné pro všechny fakultou nabízené studijní programy.

Studentům děkujeme ze dobrou reprezentaci školy a do příštího ročníku přejeme hodně štěstí při řešení soutěžních příkladů.

Předchozí článek |  Zpět na přehled  | Další článek

Související články

Nejnovější články

Štítky